
طرح های خود کفایی کمیته امداد در توانمندسازی محرومین
یادداشت//
طرح های خود کفایی کمیته امداد از ابتدای سال۱۳۷۹ با هدف ایجاد منابع مالی همگام با عدالت اجتماعی و برطرف کردن نیازهای اساسی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام(ره) شروع شد.
این طرح با توجه به اهمیت خودکفایی خانوادهها و به منظور افزایش شأن و منزلت مددجویان تحت پوشش، کاهش نرخ بیکاری در میان جامعه مددجویی، افزایش درآمد محرومان برای کاهش فاصله طبقاتی، کمک به اقشار نیازمند و افزایش مناعت طبع خانوادهها ایجاد و برنامههای وسیعی را به منظور توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت با محوریت اشتغال در جهت نیل به این اهداف متعالی پیشبینی و اجرایی کرده است.
این فعالیت ها از بدو تاسیس امداد هر ساله به خودکفایی تعداد زیادی خانوار منجر شده است و از آنجایی که برخی از طرح هاي خودکفایی و اشتغالزایی که براي مددجویان مورد حمایت، به اجرا گذاشته می شود مثل طرح هاي دامداري، پرورش طیور و … نیاز به فضاي مناسب دارد. این نهاد از سال۱۳۷۹ به بعد اقدام به ایجاد فضاي خودکفایی را جزء برنامه هاي کاري خود قرار داده است براین اساس طی سال های ۱۳۷۹-۱۳۹۸، مبلغ ۷۱۰میلیون ریال برای احداث، تعمیر، بازسازي و تکمیل واحد فضاي خودکفایی براي مددجویان هزینه شده است.
طرح ها و فعالیت هایی که جهت خودکفایی مددجویان مورد حمایت توسط این نهاد انجام می گیرد یکی از اصولی ترین و شایسته ترین خدمات می باشد.
در این راستا فعالیت هاي کمیته امداد در زمینه خودکفایی مددجویان حول چند محور عمده متمرکز است و این مراحل را می توان در سه مرحله بررسی نمود.
مرحله اول شناسایی مددجویان مستعد خودکفایی و تعیین درجه مهارت و توان اجرایی آنها، رسیدگی و نظارت بر حسن اجراي طرح هاي اشتغال و خودکفایی مددجویان و کنترل کیفیت محصولا ت تولیدي آنان، مرحله دوم ارائه آموزش هاي فنی و حرفه اي به منظور ارتقاء سطح آگاهی هاي علمی و مهارت هاي فنی و حرفه اي مددجویان، پرداخت وامهاي خودکفایی، تهیه و واگذاري مواد اولیه و وسیله کار، ایجاد زمینه استفاده مددجویان از تسهیلات تبصره هاي قانون بودجه (استفاده از اعتبارات بنگاههاي کوچک اقتصادي زود بازده و سایر اعتبارات تبصرههاي قانون بودجه)، تهیه مقدمات لازم براي خودکفایی جمعی و گروهی، از طریق کارگاههاي آموزشی و تولیدي و پشتیبانی فنی و تدارکاتی از مددجویان کارآفرین و شناسایی منابع و امکانات بالقوه و بالفعل مناطق مختلف کشور به منظور بهره گیري در جهت توسعه فرصتهاي شغلی است.
مر حله سوم، کاریابی براي مددجویان آماده به کار و ایجاد زمینه هاي لازم براي جذب مددجویان آموزش دیده در بازار کار وکمک در بازاریابی و فروش محصولات تولیدي مددجویان، ایجاد فرصت هاي شغلی مناسب براي مددجویان مستعد از محل اعتبارات صندوق اشتغال نیازمندان، ایجاد زمینه دریافت وام توسط زنان روستایی سرپرست خانوار از محل اعتبارات طرح حضرت زینب)س( و بیمه اجتماعی مشمولین طرح هاي خودکفایی به منظور پیشگیري از سقوط آنان به چرخه فقراست.
انتهای پیام