
نقش مهم مشارکت های مردمی در کمیته امداد
یادداشت//
از مهمترین آثار معنوی دنیوی احسان میتوان به ایجاد دوستی و صمیمیت میان انسانها و همگرایی اجتماعی و از آثار اخروی نیکوکاری نیز میتوان به رستگاری و سعادت، جلب رحمت خاص خداوند، رهایی از عذاب الهی، محبوبیت و دوستی خداوند، فرجام نیک در زندگی دنیوی و آخروی، تکفیر گناهان و محو بدیها و گناهان از سوی خداوند و رفع مواخذه و توبیخ اشاره کرد.
همچنین از دیگر آثار ارزشمند احسان و نیكوكاری، اجر و پاداشی است كه در دنیا، نصیب انسانهای خیر میشود در واقع خدای سبحان به نوعی اعمال و رفتار خوب و شایسته نیكوكاران را در همین دنیا، مورد لطف و عنایت قرار داده و جبران مینماید. همه انسانها به جز انبیاء و اولیای الهی در زندگی خود دچار خطا و لغزش شده، گناهان كوچك و بزرگی را مرتكب میشوند. از جمله ابزاری كه باعث میشود آثار گناه و خطاهای انسان از بین برود و حتی آن را تبدیل به حسنات نماید، احسان و نیكوكاری در حق بندگان خدا و خدمت به مخلوقات الهی است.
احسان و نیكوكاری باعث ایجاد دوستی و صمیمت بین افراد جامعه میشود. هرگاه انسانهای نیكوكار با ایثار و فداكاری خود به یاری انسانهای مظلوم و مستضعف شتافته و با كمك های مادی و عاطفی خود، زندگی آنان را تا حدودی سر و سامان داده، از حالت بحرانی نجات دهند، آنان نیز نه تنها احسان و نیكوكاری افراد خیر را فراموش نمیكنند؛ بلكه در ادامه زندگی، سعی خواهند نمود تا به نوعی جبران نموده و احسان و نیكوكاری دیگران را به بهترین شكل، پاسخ دهند
از طرفی آنچه از آموزههای دینی استفاده میشود، این است كه بین احسان و نیكوكاری و نجات جامعه از فقر و فلاكت، رابطه تنگاتنگی وجود دارد. انفاق به طور كلی سبب نجات از مفاسد كشنده اجتماعی میشود. اگر انفاق به فراموشی سپرده شود و ثروتها در دست گروهی معدود جمع گردد و در برابر آنان، اكثریتی محروم و بینوا وجود داشته باشد، دیری نخواهد گذشت كه انفجار عظیمی در جامعه به وجود آمده، اموال و دارایی ثروتمندان نیز در آتش آن خواهد سوخت. بنابراین، انفاق قبل از آن كه به حال محرومان مفید باشد، به نفع ثروتمندان خواهد بود؛ زیرا تعدیل ثروت حافظ ثروت است.
یکی از طرح های مهم امداد برای کمک به محرومین با استفاده از مشارکت مردمی. طرح اکرام است که در قالب این طرح به فرزندان تحت حمایت کمیته امداد در بسترهای مختلف تحصیلی و غیره کمک می شود.
همچنین بخشی از درآمدهاي اختصاصی این نهاد از قبیل درآمد عملکرد سرمایه گذاري ها، درآمد اردوگاهها، درآمد کانونهاي فرهنگی، فروش و اسقام دارایی ها و… تحت عنوان درآمدهاي محلی تلقی می شود. بخش دیگري از درآمدهاي اختصاصی و مشارکت هاي مردمی که با هدایا و منظور خاصی جمع آوري و به صرف همان مورد مشخص شده می رسد.
انتهای پیام