کارآفرینی با هنر فرت بافی/ تارو پودهایی که مشکل گشای زندگی است

کد :
69552
آخرین به روزرسانی :
4 تیر 1403 - 11:05

از پیشنهاد صفحه «کارآفرینی با هنر فرت بافی/ تارو پودهایی که مشکل گشای زندگی است» به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
دسته بندی
اشتغال و خودکفایی

کارآفرینی با هنر فرت بافی/ تارو پودهایی که مشکل گشای زندگی است

دیر زمانی بود که از آن به عنوان هنری فراموش‌شده یاد می‌کردند، اما طی سال‌های اخیر، احیا و رونق این هنر به گوش می‌رسد، فرت بافی را می گویم. فرت‌بافی یکی از  هنرهاست که سال‌ها در ویترین مغازه‌ها کم‌رنگ شد، اما به همت افرادی که دل در گرو شهر و دیارشان داشتند، این هنر از دل  خانه و یاد‌های خاک‌گرفته خار

کال کراب، روستایی از توابع بخش صالح‌آباد شهرستان تربت جام در استان خراسان رضوی است. شغل مردم روستا بیشتر کشاورزی است و در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی و نبود کار مجبور به مهاجرت شدند اما در این بین بانویی کمر همت را بست تا با فراگیری فرت بافی، پای زنان روستا را محکم کند و از مهاجرت عده ای جلوگیری کند. با او می نشینیم تا از تجربیات خود به ما بگوید:


معرفی از خود داشته باشید؟ 
فاطمه قلعه کاهی از روستای کال کراب، از توابع بخش صالح‌آباد شهرستان تربت جام، 32 سال، مجرد و مددجوی کمیته امداد می باشم.


در خصوص چگونگی ورود به هنر فرت بافی بفرمایید؟
ابتدا در خانه کار خیاطی انجام می دادم، در 9 سال پیش به پیشنهاد یکی از دوستان به این حوزه وارد شدم و برای این منظور در تربت جام کلاس های آموزشی فرت بافی را به صورت رایگان فراگرفتم .
بعد از فراگرفتن آموزش های لازم ، کار خود را با خرید دستگاهی شروع کردم، ابتدا کار برایم سخت بود و چون ماکو زدن بسیار سخت است با خود می گفتم اصلا یاد نخواهم گرفت، به مرور سرعت بافتم بالا رفت و حوله های بیشتری می توانستم ببافم.


شما مربی کمیته امداد هم هستید، به چند مددجو آموزش داده اید؟
بله، با رونق کارم کمیته امداد صالح آباد از من خواست تا آموزش هایی به مددجویان بدهم و چند دوره در روستا و صالح آباد برای مددجویان کلاس های آموزشی برگزار کردم و تاکنون 120 نفر را آموزش دادم، در کنار آموزش به مددجویان، افراد دیگر متقاضی، با گرفتن هزینه کم آموزش دادم و آنها خود کار را شروع کردند و می توان گفت برای 80 نفر اشتغال زایی داشتم.
مددجویان با تسهیلات کمیته امداد دستگاه فرت بافی را خریداری کردند و در حال درآمد زایی هستند.


شما برای خرید دستگاه از کمیته امداد تسهیلات دریافت کردید؟
بله ، در سه سال پیش کمیته امداد مبلغ 10 میلیون تومان تسهیلات به من پرداخت کرد و در حال حاضر نیز دو دستگاه در خانه دارم و کار فرت بافی را انجام می دهم یک دستگاهی که خریداری کردم 30 میلیون تومان است، که پیشرفته است و کار بافت را سریعتر انجام می دهد و با خرید آن به دلیل سرعت بافت درآمد من به ماهی 4 میلیون تومان می رسد.


بازار فروش فرت بافی چطور است؟ 
بازار فروش من و افرادی که این کار را شروع کردند مشکل است و من خودم با گروهی که در روبیکا دارم با ثبت سفارش، محصولات را می بافم و می فروشم اما اگر خریداری نباشد مجبور هستیم به کارگاهی که به ما نخ می دهد محصول خود را کیلویی به مبلغ بسیار پایین بفروشیم ، اگر کمیته امداد بازاری را برای فروش فراهم کند و  یا برای شرکت در نمایشگاههای عرضه محصولات اطلاع رسانی کند، از این طریق می توانیم محصولات خود را به فروش برسانیم و تجربه نشان داده که شرکت در این نمایشگاهها به نفع ما بوده است. 


با فرت بافی چه می بافید؟ 
با فرت بافی میتوان حوله حمام ، خشک کن، حوله آشپزخانه، حوله دست و صورت و ... بافت.

چشم انداز شما برای آینده چیست؟ 

بتوانم تمام بانوان روستایم را با فرت بافی آشنا کنم تا با کسب درآمد، طعم تلخ فقر را به فراموشی بسپارند.
انتهای پیام

X
می‌خواهم کمک کنم (واریز آنلاین)